Znáte tapioku?
Tapiokový pudink patří k tradičním dezertům hned v několika asijských kuchyních; velmi oblíbený je zejména v jihovýchodní Asii. Hlavní surovina tohoto dezertu – tapioka – pochází z manioku, který se hojně používá hlavně v tropických oblastech, včetně Thajska, Vietnamu, Filipín a Indonésie.
Jak se tapiokový pudink připravuje?
Naši kuchaři z Restaurace Globus připravují tapiokový pudink z jednoduchých a kvalitních surovin – tapiokových perel, kokosového mléka, jahod a třtinového cukru. Tapiokové perly jsou složené převážně ze škrobu, který dodává tělu postupně uvolňující se energii, a proto si tento dezert můžete dopřát třeba jako lehkou snídani nebo svačinu.
Tapioka je navíc snadno stravitelná, a proto se hodí i pro osoby s citlivějším trávením. Kokosové mléko pudink obohacuje o přírodní tuky a jahody mu dodávají svěží chuť. Místo rafinovaného cukru kuchaři používají třtinový, který celý dezert příjemně osladí.
Dezert pro každého
Tapiokový pudink neobsahuje lepek ani živočišné produkty, proto je vhodný i pro celiaky, vegany a osoby s intolerancí laktózy.
Pokud vás baví objevovat nové chutě, určitě se zastavte v některém z našich hypermarketů Globus a vyzkoušejte náš tapiokový pudink s jahodami. Jak jsme psali výše, ochutnávky probíhají přímo na prodejní ploše všech hypermarketů Globus vždy od čtvrtka do soboty v termínu od 20. února do 1. března.