Vzdálená příbuzná naší rajské

I když se tomatová polévka připravuje stejně jako naše rajská z rajčat, chuťově se tyto dvě polévky od sebe dost liší. Tomatová polévka je lehčí, zdravější a výraznější, protože obsahuje jen čerstvá rajčata, olivový olej, česnek a bylinky.

Přestože naše varianta tomatové polévky s bazalkovým pestem není typickým tradičním jídlem italské kuchyně, jedná se o moderní verzi inspirovanou italskými surovinami a chutěmi. Rajčata a bazalka jsou pilíře italské kuchyně – Zuppa di Pomodoro (rajčatová polévka) patří v Itálii mezi oblíbená jídla, stejně jako bazalkové pesto, které pochází ze severozápadu Itálie, konkrétně z Ligurie.

Kvalitní pesto je základ

Nejznámější druh bazalkového pesta je Pesto alla Genovese, které kombinuje chuť bazalky s piniovými oříšky, parmazánem a olivovým olejem. Přidává se do těstovin, polévek nebo se ním ochucuje pečivo.

Naše tomatová polévka spojuje dohromady pečlivě vybrané suroviny, které nejen skvěle chutnají, ale i prospívají našemu zdraví. Rajčata jsou bohatá na vitamín C, antioxidanty a lykopen, který podporuje imunitu a prospívá srdci. Aromatické bazalkové pesto zase obsahuje zdravé tuky. Výsledná polévka je lehká, vyvážená a díky jednoduchým surovinám i snadno stravitelná. Vychutnat si ji můžete jako předkrm či lehký oběd nebo večeři.

Nalákali jsme vás, abyste naši tomatovou polévku s pestem ochutnali? Přijďte od čtvrtka do soboty do některého z našich hypermarketů Globus. Ochutnávky probíhají přímo na prodejní ploše v termínu od 6. do 15. března.