Trmice

12 článků

Dobročinné a fundraisingové týdenní setkávání - Týden pro hospic

Projekt Hospicové péče sv. Kleofáše je zaměřen na osvětu v oblasti paliativní péče v jihočeském regionu. Týden pro hospic organizujeme již poosmé a jedná se o sedm dní plných setkávání, besed, výstavy, koncertu, divadla i benefičního cvičení a běhu, jejichž cílem je, aby se o umírání mluvilo a bylo bráno jako běžná součást života. Čím více jsou lidé o naší službě informováni, tím snazší je pro ně rozhodování v tak citlivé a podstatné fázi života. Z našich zkušeností víme, že pokud se takové doprovázení na sklonku života podaří, mohou z něj čerpat i další generace.
Zobrazit článek

Zajištění provozu sportovního zařízení 1.CZP JČ, z.s.

Tento projekt je zaměřen na zajištění nezbytných nákladů na každodenní provoz českobudějovické bezbariérové sportovní haly o rozloze 600 m2 a budovy sociálního zázemí o rozloze 360 m2, které slouží osobám se zrakovým, tělesným, intelektuálním a kombinovaným postižením všech věkových kategorií. Získané finance poputují na pravidelnou údržbu, nezbytné opravy, energie, pojistné a další náklady spojené s opatřeními proti šíření onemocnění COVID-19 tak, aby se sportovci mohli po skončení pandemie vrátit do bezpečného prostředí.
Zobrazit článek

Zajištění potřebných služeb pro seniory a lidi s postižením

Snahou tohoto projektu je zajistit stabilní terénní pečovatelské služby v době pandemie pro naše klienty. Našim klientům pomáháme přímo v jejich domácnostech s činnostmi, které by vzhledem ke svému postižení či věku sami bez cizí pomoci nezvládli. Díky této pečovatelské službě mohou zůstat ve svém domácím prostředí a nemusejí tak odejít do některého z pobytových zařízení.
Zobrazit článek

Včasná pomoc pro rodiny dětí s autismem

Projekt Včasná pomoc pro děti s autismem se věnuje práci a podpoře rodin s dětmi, pro které je každodenní život kaskádou problémů a obtížných situací. Děti s autismem potřebují jiný přístup rodičů i celé společnosti než děti zdravé. S pomocí veřejnosti a programu Globus Lepší svět by se jim mohlo dostat opravdu včasné péče tak, aby děti měly šanci na zdravý vývoj. S využitím vhodných pomůcek by se mohli odborní pracovníci věnovat už velmi malým dětem od 1,5 roku věku a dát rodičům návod, jak s autismem pracovat.
Zobrazit článek

Přemostění osamění

Projekt Přemostění osamění usiluje o opětovné navázání mezigeneračních vztahů lidí žijících na malém městě nebo vesnici, kde jsou z důvodu pokročilého věku lidé odkázáni na samotu anebo péči domovů se seniory. S pomocí veřejnosti a programu Globus Lepší svět by se podařilo organizovat za účasti všech generací vhodné společenské akce tak, aby i v obcích pulsovat veřejný život a lidé měli příležitosti k setkáním, která je mohou vzájemně obohatit.
Zobrazit článek

Podpora umírajících, jejich rodin a pozůstalých na českobudějovicku

Projekt Podpora umírajících, jejich rodin a pozůstalých míří do oblasti paliativní péče, která je v České republice dosud popelkou. Chybějící zdravotně-sociální systém u nás nahrazují hospice anebo domácí péče, specializovaná terapeutická služba však stále chybí. S pomocí veřejnosti i programu Globus Lepší svět by bylo možné vytvořit systém vzdělávání i skupinové terapie pro všechny, kteří jsou tématem umírání zasaženi – pacienti v terminálním stádiu, jejich rodiny, pečující osoby i přátelé.
Zobrazit článek

Klub přátel Hospicové péče sv. Kleofáše

<strong>Klub přátel Hospicové péče sv. Kleofáše</strong> je společenstvím lidí, kteří se chtějí podílet na zkvalitnění poslední fáze života obyvatel Třeboňska. V rámci projektu se uskuteční 5 akcí pro veřejnost: dva koncerty, divadelní představení, výstava s vernisáží děti hospice hospici, odpoledne pro děti (kulturní a sportovní) a 1 akce pro členy Klubu: přednáška/exkurze. Projekt podpoří rozvoj komunitního života na Třeboňsku a vytvoří platformu pro jednotlivce i firmy (organizace), kterým není lhostejná lidská důstojnost v průběhu nemoci, zdravotního postižení či v poslední fázi života a umožní jim se podílet na podpoře rodiny a sociálních vazeb.
Zobrazit článek

Tyflohlídek

Projekt <strong>Tyflohlídek</strong> řeší preventivní vyšetření zraku dětí od 6 měsíců do 6 let. Vyšetření se provádí nejmodernějším mobilním screeningovým přístrojem plusoptiX S12C, který ze vzdálenosti 1 metru pořídí snímek očí. Během jedné vteřiny vyhodnotí, zda je zrak dítěte v pořádku. Není potřeba aplikovat oční kapky, nebo jinak dítě na výkon připravovat. Děti si mohou hrát a nejsou vystavovány stresu. Screening se provádí přímo v mateřských školách a ambulantně, v centru sociálních služeb Tyflokabinet České Budějovice. Vyšetření se provádí zdarma.
Zobrazit článek
1 z 1