Jak můžete v Globusu nakupovat ekologičtěji?
nákupem mražených potravin a sušených plodů na váhu
nákupem v pultovém prodeji
nákupem do ovosáčků a plátěných tašek

Mražené potraviny a sušené plody na váhu

V bezobalovém prodeji jsme byli první na českém trhu. Už v roce 2012 mohli naši zákazníci poprvé nakoupit mražené výrobky na váhu, které dodnes v našich prodejnách najdete ve velmi pestré šíři. Vybrat si můžete z mraženého ovoce (např. jahod, višní či malin), listové zeleniny (jako je špenát), košťálové zeleniny (např. brokolice či květáku), polévkových směsí, mořských plodů a některých polotovarů jako obalovaný sýr nebo kuřecí krokety.

Velkou výhodou tohoto způsobu prodeje je, že si vždy koupíte takové množství, které skutečně potřebujete. Na váhu můžete v Globusu nakoupit i sušené plody, tedy nejrůznější druhy ořechů v přírodní, slané či sladké variantě, včetně variant v různých druzích čokolád a polev.

Pultový prodej = žádné zbytečné obaly

Globus je známý tím, že má vlastní pekárnu a řeznictví s uzenářskou dílnou, kde se vyrábí vše od základu. Naše výrobky vznikají přímo pod střechou našich hypermarketů. Odnikud se nepřiváží, a proto mají nízkou uhlíkovou stopu.

Během svého působení v Česku Globus nikdy neopustil pultový prodej masa, na rozdíl od jiných prodejen, kde maso nakoupíte pouze předbalené. Ne vždy vám však musí připravená gramáž vyhovovat. Např. v případě, kdy potřebujete výrazně větší množství masa, a tak vám nezbývá než koupit místo jednoho balení hned několik. V Globusu vám na požadovanou gramáž naváží nejen maso a masné výrobky, ale i sýry, pomazánky, saláty a ryby. Díky tomu se ušetří nespočet obalů, plastů a polystyrénových podtácků.

Ekologičtěji můžete nakupovat i v našem pekařství. Namísto mikrotenového sáčku lze zvolit plně recyklovatelný papírový. Pro prodej vlastních výrobků používáme také obaly s recyklovaným PET materiálem, jedná se například o misky na saláty, antipasti, sushi a kelímky na šlehačkové poháry.

Víte, že...

Všechny obaly Poctivé výroby Globus mají na sobě recyklační piktogramy, které přesně navedou, do jaké popelnice konkrétní obal patří.

Již od roku 2020 můžete ve všech našich restauracích a Café Globus pít zakoupené nápoje papírovými brčky a ke konzumaci jídel použít dřevěné příbory. Dříve jste v našich kavárnách mohli také využít službu Otoč kelímek a teplé nápoje si odnést v opakovaně použitelném kelímku.

Ekologičtější ovosáčky a plátěné tašky

V roce 2019 Globus nahradil prodej igelitových tašek papírovými a textilními. Textilní taška by měla vydržet při nosnosti patnáctikilogramového nákupu i 120 použití. Současně můžete pořídit ve všech našich hypermarketech pratelné ovosáčky, které vám poslouží místo sáčků mikrotenových. Pokud si ovosáčky necháte v informačním centru hypermarketu Globus orazítkovat, můžete s nimi na nákupy chodit pravidelně.

Ovosáčky přispívají na dobrou věc

Koupí každého ovosáčku přispíváte nejen k ochraně přírody, ale i na dobročinné účely. Z každého prodaného ovosáčku darujeme 0,50 Kč Kontu Bariéry.

Až příště vyrazíte na nákup do Globusu, zkuste některé (nebo i všechny) z našich ekologičtějších variant obalů využít. Nejen, že vám naše plátěnka či ovosáčky budou dlouho skvěle sloužit, ale navíc vás může těšit i fakt, že ohleduplným nakupováním šetříte naši přírodu.