Než se pustíte do grilování, je však potřeba zmínit ještě jednu surovinu, bez které se perfektní steak neobejde, tou je kvalitní maso. V Řeznictví Globus maso odebíráme pouze od ověřených českých dodavatelů a denně si ho sami bouráme. U nás máte jistotu, že zakoupené steaky jsou opravdu kvalitní.
Návod krok za krokem
Steaky vytáhněte z lednice cca 1,5 hodiny před samotným grilováním.
Maso lehce přetřete olivovým nebo řepkovým olejem.
Gril rozpalte na 250 °C. Nikdy negrilujte nad přímým ohněm, ale počkejte si na žhnoucí uhlíky.
Maso položte na vysoce rozpálený rošt a grilujte ho podle požadované tepelné úpravy.
Steaky obracejte výhradně kleštěmi a nikdy do nich nepíchejte vidličkou.
Propečenost masa snadno zjistíte speciálním teploměrem nebo tak, že ho zmáčknete mezi prsty. Čím větší klade odpor, tím je propečenější.
Po dosažené požadovaného propečení steaky sundejte z roštu a nechte chvíli odpočinout.
Hotové steaky osolte hrubou solí, dochuťte čerstvě namletým pepřem a před podáváním na ně položte např. plátek bylinkového másla.
Vyznáte se v druzích steaků? Jestliže by se vám hodila malá nápověda, přečtěte si tento článek, ve kterém vám poradíme, jaký typ steaku vybrat, jaký stupeň propečení masa zvolit, jsme pro vás sepsali tady. Další inspiraci pro ideální grilovačku najdete také v naší sekci věnované grilování.