Co se v článku dozvíte?
Jaké jsou druhy hovězích steaků
Jak připravit perfektní steaky
Jak dosáhnout různých stupňů propečenosti masa
S čím vyzrávané steaky podávat
Druhy hovězích steaků
Flank, Rump, Rib eye nebo Striploin. Všechny tyto steaky seženete v našem Řeznictví Globus ve vyzrávané podobě. Víte však, čím se jednotlivé druhy od sebe liší? V tomto článku najdete odpověď.
Jak připravit perfektní steaky
Chcete se stát mistrem každé grilovačky? Dali jsme dohromady několik tipů, díky kterým zvládnete připravit pro sebe a své blízké steaky jako z nejlepšího steakhousu. Na tomto odkazu si můžete přečíst přesný návod, jak maso správně ogrilovat.
Stupně propečení masa
Pochutnáváte si rádi na steaku v „rare“, „medium“ nebo „well done“ úpravě? Zde vám poradíme, jak dlouho a na kolik stupňů musíte maso grilovat, abyste dosáhli požadované propečenosti.
S čím vyzrávané steaky podávat
Ke grilovaným steakům se výborně hodí náš žitno-pšeničný chléb Horal, který pro vás pekaři z Pekařství Globus pečou i několikrát denně a z vlastního žitného kvasu. Vyzkoušet můžete také grilovanou zeleninu. Několik užitečných tipů, např. jak dlouho jednotlivé druhy zeleniny grilovat, najdete v našem článku Grilování bez masa.
Poctivé řemeslo je základ
V Řeznictví Globus děláme vše proto, abyste si od nás vždy odnesli jen kvalitní maso. Proto ho odebíráme pouze od ověřených českých a moravských dodavatelů a sami si ho také bouráme.
Inspirovat se můžete také dalšími články, které najdete hezky pohromadě v samostatné sekci věnované grilování.