Které služby najdete jen u nás:
vlastní pekařství
zákusky a dorty naší výroby
maso a uzeniny z vlastního řeznictví
restauraci s pestrou nabídkou
opravdu široký výběr zboží

Pečivo přímo z pekárny  

Čerstvé, nadýchané rohlíky k snídani, povidlové koláče na svačinu, voňavý štrúdl plný jablek pro návštěvu nebo chléb s křupavou kůrkou na večeři. Výrobky našich pekařů vás provázejí po celý den. Ať už s nimi připravujete jídlo pro svou rodinu nebo pohoštění pro hosty, vždy se můžete spolehnout, že bude čerstvé, ručně vyrobené a z kvalitních surovin.

Naši pekaři přicházejí do pekárny velmi časně, aby se co nejdříve mohli pustit do výroby těst a vlastního žitného kvasu, ze kterého pak vyrábějí čerstvý chléb, které na vás v našich Pekařstvích Globus čeká od otevření našich hypermarketů.

Chceme, abyste si pečivo čerstvě vytažené z pece mohli koupit nejen ráno, ale i třeba cestou z práce, a proto pro vás pečeme hned několikrát v průběhu dne. U nás nehrozí, že byste odpoledne už nekoupili čerstvé rohlíky nebo chléb, jak tomu bývá často v menších pekařstvích.

Zároveň je naší snahou omezit plýtvání, a pro ve večerních hodinách pečeme jen tolik pečiva, kolik má šanci se prodat.

V každém hypermarketu Globus máme skutečnou pekárnu, do které můžete dokonce i nahlédnout, protože se nachází hned za regály a koši s pečivem.

Pečeme i krajské speciality

Věděli jste, že kromě standardní nabídky najdete v některých hypermarketech Globus také krajské speciality, které připravujeme podle lokálních zvyklostí? Například v Českých Budějovicích koupíte v Pekařství Globus i tzv. „zelňáky“, placky s kysaným zelím, které patří do jihočeské kuchyně.

 

Zákusky a dorty podle tradiční receptury

Nedílnou součástí našich pekáren jsou i cukrářství. Díky našim šikovným cukrářkám si u nás každý den můžete koupit čerstvé zákusky a dorty pro vaše oslavy nebo jen tak k oblíbené kávě. Denně pro vás vyrábíme tradiční české zákusky jako jsou likérové špičky, větrníky nebo věnečky, ale pochutnat si u nás můžete i na Sacheru nebo tiramisu.

Výrobky našich cukrářů si můžete vychutnat přímo v naší kavárně, nebo si nechat zabalit s sebou.

Náš tip:

Pokud plánujete oslavu nebo večírek, dort, zákusky i další občerstvení jako jsou například obložené mísy nebo chlebíčky si můžete v Globusu také objednat. Stačí v našem Café Globus nebo restauraci vyplnit s obsluhou objednávkový list a v domluvený den si své pohoštění vyzvednout.

 

V Řeznictví Globus si maso sami bouráme

Nedílnou součástí naší nabídky je i čerstvé maso. V našem řeznictví pro vás každý den od brzkých ranních hodin maso sami bouráme, abyste u nás měli jistotu, že maso, které kupujete, je skutečně čerstvé.

V Řeznictví Globus prodáváme maso už v kuchyňské úpravě, abychom vám ušetřili práci i čas a vy jste si tak mohli uvařit své jídlo co nejdříve.

Co znamená maso v kuchyňské úpravě?

Znamená to, že maso už je tak očištěné, že doma s ním nemáte žádnou další práci a můžete ho rovnou použít k přípravě svého jídla.

Denně pro vás přímo v každém hypermarketu ve vlastním řeznictví vyrábíme kvalitní uzeniny, které se skvěle hodí jako vydatná svačinka do práce či do školy nebo rychlá večeře, na níž si pochutná celá rodina.


Abychom vám vaření ještě více zjednodušili, připravujeme pro vás také polokonzervy a polotovary, díky kterým připravíte výborné jídlo raz dva, ať už jste doma, na chatě nebo třeba na horách.

Když pro čerstvé maso a uzeniny, tak do Globusu!

Veškeré maso v kuchyňské úpravě, uzeniny i další masné výrobky připravujeme v našem řeznictví jen pět metrů od prodejního pultu.

V našem řeznictví připravujeme nejen maso v kuchyňské úpravě, ale také jej sami udíme a vyrábíme z něj masné polotovary. Díky tomu si v Řeznictví Globus můžete koupit naše čerstvě vyškvařené sádlo, vlastní uzeniny nebo třeba zabijačkové a jiné speciality.

Pokud vám při vašich nákupech v Globusu vyhládne a dostanete chuť na některou ze specialit Řeznictví Globus, zastavte se v našem Uzenářství s rychlým občerstvením, které je umístěno za pokladnami. Vychutnat si zde můžete třeba legendární sekanou v housce, párek v rohlíku a další výrobky z našeho řeznictví.

 

Vaříme pro vás českou i mezinárodní kuchyni

Spoustu možností, čím zahnat hlad, vám nabízí i naše Restaurace Globus. V každém hypermarketu naši kuchaři vaří denně už od rána, abyste k nám mohli zajít na snídani, oběd i večeři. Vaříme pro vás od základu, podle našich vlastních receptur a z pečlivě vybraných surovin.   

Snažíme se, aby naše menu bylo vždy pestré, proto u nás máte na výběr z několika tradičních jídel i specialit. Díky samoobslužným pultům si u nás jídlo můžete také nakombinovat podle vlastní chuti.

Stravujete se alternativně? I na vás myslíme a pravidelně do našeho menu zařazujeme také bezlepková nebo vegetariánská jídla.

Kromě hlavních chodů si u nás pochutnáte i na polévkách a salátech ze salátového baru nebo svůj oběd můžete zakončit sladkou tečkou. Všechna jídla z Restaurace Globus jsou navíc za dostupnou cenu, takže si u nás nejen pochutnáte, ale potěšíte i svou peněženku. Jít na oběd nebo večeři do restaurace nemusí znamenat citelný zásah do rodinného rozpočtu.

 

Globus, váš spolehlivý parťák pro život

V Globusu vám chceme vždy nabízet něco navíc, co u naší konkurence nenajdete. Jako je skutečně pestrý výběr tuzemského i zahraničního zboží, kdy pod jednou střechou nakoupíte autodoplňky, jídlo na celý týden i žárovku.

Nebo např. nonstop tankování na našich čerpacích stanicích, které přijde vhod třeba když brzy ráno jedete do práce nebo se v noci téměř s prázdnou nádrží vracíte z dovolené.

Na nás se zkrátka můžete spolehnout, ať už řešíte cokoliv.

Globusu pro vás vytváříme místo, kde se budete cítit dobře a kam se budete rádi vracet.