Co se o našem čokoládovém dortu De luxe dozvíte:
K jaké příležitosti byl poprvé vyroben
Jak se vyrábí
Jaké suroviny se používají na jeho přípravu

Narozeninový dort, který ctí cukrářské řemeslo

Poprvé jste ho mohli ochutnat v rámci narozeninových oslav 25 let Globusu na českém trhu. Naši cukráři k tomuto jubileu chtěli vytvořit takový dezert, který bude nejen skvěle chutnat, ale i ctít tradici českého cukrářství. Proto zvolili klasický kulatý čokoládový dort, jenž svým tvarem odpovídá českým zvyklostem, a navíc je v Čechy milované čokoládové příchuti.

Pevně daný postup a spousta čokolády

Čokoládový korpus dortu je dvakrát prokrojený, tedy obsahuje dvě vrstvy krému. Šlehačkovou náplň připravili naši cukráři metodou ganache. Pro ještě výraznější čokoládovou chuť je povrch korpusu pokryt vrstvou čokoládové polevy a ozdoben tmavou šlehačkou. Na své si přijdou také ti, co mají rádi oříšky. Po stranách je dort totiž posypán mandlovými plátky, jež s jeho čokoládovou chutí perfektně ladí.

Co je to ganache?

Ganache neboli ganáž je čokoládový krém, který vzniká tak, že se ve svařené smetaně rozpustí čokoláda, směs se nechá vychladnout, odležet 24 hodin a teprve poté se vyšlehá do krému. Aby se dosáhlo perfektně vyvážené čokoládové chuti, smetana se s čokoládou míchá v poměru 2 : 1.

Zelenou mají pouze kvalitní suroviny

Neméně důležitou roli hrají při přípravě dokonale vyladěného dortu také použité suroviny. Naši cukráři proto používají pouze českou mouku a smetanu od českých krav. A jak dlouho trvá jeden čokoládový dort De luxe připravit? Kvůli dlouhé přípravě krému ganache zabere jeho výroba dva dny. A jak už tomu u výrobků z Poctivé výroby Globus bývá, od přípravy náplně přes vyšlehání těsta na korpus až po finální zdobení se jedná výhradně o ruční práci našich cukrářů.

Pokud byste si rádi dopřáli trochu toho "čokoládového nebe" v ústech, zastavte se v našem Café Globus, kde si ho můžete vychutnat například s šálkem kávy značky L'Antico. Že vám jeden kousek určitě stačit nebude? Na větší mlsání nebo narozeninovou oslavu si ho můžete koupit i celý, a to v Café Globus nebo uvnitř hypermarketu u oddělení Pekařství.