Zdravý svět & životní styl

15 článků

Jak obohatit jídelníček o rostlinnou stravu

Každý rok se statisíce lidí z více jak dvou set zemí účastní tzv. Veganuary (veganského ledna), kdy se snaží přejít (alespoň dočasně) na rostlinnou stravu. Pokud si s touto myšlenkou také pohráváte, nebo si jen chcete od nového roku zpestřit jídelníček novými chutěmi, tady je pár tipů, jak nahradit konvenční suroviny za veganské.
Zobrazit článek

Trendy ze Zdravého světa: Fermentované nápoje

Fermentované nápoje dobývají svět zdravých potravin, a tak není divu, že i v českých obchodech roste jejich nabídka jako po dešti. Mají vysoký obsah probiotik, a tudíž prospívají našemu trávení a podporují naši obranyschopnost. Pokud byste tento přírodní zázrak také rádi na vlastní kůži vyzkoušeli, připravili jsme si pro vás přehled několika nejznámějších druhů.
Zobrazit článek

Alternativní sladidla – která nám prospívají a která spíše škodí?

Cukr. V posledních letech téměř démonizovaná surovina, která je však nedílnou součástí mnoha běžně dostupných, průmyslově vyrobených potravin, ale i domácích receptů. Ve větším množství však škodí našemu zdraví, a proto ho mnozí z nás nahrazují jinými alternativami. V dnešním článku se podíváme, které z nich mohou našemu zdraví prospívat, a naopak jakým je lepší se obloukem vyhnout.
Zobrazit článek

Jak přejít na bezlepkovou stravu

Zjistili jste, že trpíte celiakií nebo máte alergii na lepek? Začít s bezlepkovou stravou může být hlavně na začátku náročnější, ale není čeho se obávat. Na trhu stále přibývají bezlepkové verze konvenčních potravin a také některé restaurace už běžně nabízejí bezlepková jídla ve svém menu, třeba jako naše Restaurace Globus. Pojďme se společně podívat, jak přejít na bezlepkovou stravu.
Zobrazit článek
Můj Globus

7 tipů, jak skutečně žít zdravěji

Zdravý životní styl patří mezi jedno z nejčastějších novoročních předsevzetí. Nese s sebou příslib pevnějšího zdraví, lepší fyzičky i více energie. Přesto se ho málokomu daří po celý rok dodržovat. Proč tomu tak je a jak skutečně začít žít zdravější život, se dozvíte v tomto článku.
Zobrazit článek

Jak posílit imunitu před podzimem

Podzim každoročně přináší nejen krásně zbarvenou přírodu, ale také chladnější počasí, a tedy i větší riziko různých viróz. Aby vám pevné zdraví vydrželo i během nadcházejících měsíců, připravili jsme si pro vás pět tipů ze Zdravého světa, které vám pomohou teplotním výkyvům lépe odolávat a posílí váš imunitní systém.
Zobrazit článek

Restartujte své tělo pomocí detoxikace - 2. díl

V prvním díle naší dvoudílné série o jarním detoxu jsme si řekli o příčinách zanášení organismu škodlivými látkami. Dnes se zaměříme na to, jak se toxinů zbavit a seznámíme se s dalšími metodami detoxikace, abychom se cítili lépe po fyzické i mentální stránce.
Zobrazit článek

Restartujte své tělo pomocí detoxikace - 1. díl

Jaro je skvělé nejen pro pořádné vygruntování vašeho obydlí, ale rovněž nabízí ideální příležitost „uklidit si“ ve vašem těle. Co je to detoxikace organismu a podle čeho poznáme, že naše tělo by takovou očistu potřebovalo? Nejen to si povíme v prvním díle naší dvoudílné série o jarní očistě.
Zobrazit článek

Jak uvařit z tofu, rostlinných nápojů a sýrů beze zbytku

S rostoucími cenami potravin čím dál více přemýšlíme, jak omezit jejich plýtvání. Jednou z efektivních cest, jak ušetřit, je své nákupy i následné vaření lépe plánovat. A abychom vám toto plánování alespoň trochu ulehčili, dali jsme dohromady hned několik tipů, jak v kuchyni využít tři nejoblíbenější výrobky ze Zdravého světa.
Zobrazit článek

Objevte sílu umeboshi švestiček a umeoctu

Už jste někdy slyšeli o švestičkách umeboshi a umeoctu? Pokud vám tyto názvy zatím nic neříkají, v tomto článku vám je rádi představíme. Švestičky umeboshi i umeocet jsou už po staletí neodmyslitelnou součástí tradiční japonské kuchyně. Díky svým zdravotním benefitům, jedinečné chuti a širokému využití byste jim i vy měli dát šanci.
Zobrazit článek
1 z 2