Zvolte nejbližší pobočku Globus
Sense Coco BIO Opékané mořské řasy mořská sůl 5 g
5 gSkladem
* Orientačni stav. Dostupnost na prodejně může být jiná.
Nižší cena pro členy Můj Globus
Staňte se členem našeho věrnostního programu Můj Globus a získejte ještě výhodnější cenu pro vybrané produkty.
Popis produktu
Zdravý a chutný snack, veganský zdroj omega - 3 mastných kyselin EPA a DHA. Jedno balení pokryje doporučenou denní dávku jódu ( 1g = 25% doporučené denní dávky jódu).
Nutriční hodnoty aneb proč zařadit řasy do svého jídelníčku
Mořské řasy jsou velmi významným zdrojem esenciálních nenasycených mastných kyselin omega-3 EPA a DHA, které obvykle nacházíme hlavně v mořských tučných rybách. Řasy jsou tedy výborným zdrojem těchto esenciálních mastných kyselin hlavně pro ty, co preferují veganskou stravu. Omega-3 mastné kyseliny jsou důležité pro udržování účinné a správně fungující imunity, pro správnou činnost mozku a také pro správný růst a vývoj organismu. Ideálně bychom je měli přijímat denně, pravdou ale je, že v našich jídelníčcích často chybí. Prostřednictvím opékaných mořských řas můžete jejich denní příjem navýšit a to navíc velmi jednoduše a chutně.
Další důležitou látkou, na kterou jsou řasy bohaté a která nám taktéž v jídelníčku velmi často chybí, je jód. Jód je esenciálním prvkem pro správnou funkci štítné žlázy, protože je součástí thyroidních hormonů tyroxinu a trijothyroninu. V České republice máme obecně jódu v jídelníčku málo, protože mezi hlavní zdroje patří opět hlavně mořské ryby, řasy, dále vejce a mléčné výrobky. Řasy nori obsahuji v sušené podobě zhruba 37 µg jódu na 1 g. Jedno balení bio opékaných řas vám tedy dodá více jak 100 % denní doporučené dávky jódu. Dostatečný příjem jódu je důležitý zejména pro těhotné a kojící ženy a je prevencí problémů se štítnou žlázou.
Mořské řasy Nori, Bio slunečnicový olej, Mořská sůl.
Skladujte v suchu při teplotě 5 - 25°C.
Energie v kcal | 25 |
Energie v kJ | 105 |
Sacharidy | 1 |
Cukry | 0 |
Škroby | 0 |
Bílkoviny | 1 |
Polyalkoholy | 0 |
Vláknina | 0 |
Tuky | 2 |
Polynenasycené mastné kyseliny | 0 |
Mononenasycené mastné kyseliny | 0 |