SvačinyPředkrmyVečeřeVeganskéChuťovkyFrancouzská kuchyněPečení
27. 05. 2022
@marsalekjosef82

Fougasse

Okouzlete návštěvu tímto nápaditým receptem od Josefa Maršálka a vydejte se na cestu do Středomoří. Bon appétit!

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 2 ks:

Na těsto:

  • 350 ghladké mouky
  • 200 gvody
  • 20 golivového oleje
  • 7 gdroždí
  • 7 gsoli
  • 1/2 lžičkylevandule

Na dokončení:

  • čerstvý rozmarýn
  • olivy
  • mořskou sůl
  • česnek
  • cherry rajčata

Postup

1

V míse smícháme vodu, levanduli, droždí a 150 g hladké mouky, dobře zamícháme a takto připravený omládek necháme přikrytý asi 16 hodin v pokojové teplotě kynout.

2

Poté přidáme zbylou mouku, sůl a dobře zamícháme. Nakonec přidáme olej a pokračujeme v hnětení, dokud těsto není tažné, pružné a nelepí se. Přikryté ho necháme kynout v míse v pokojové teplotě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

3

Poté ho rozdělíme na dvě poloviny a na pomoučněném vále lehce vytáhneme do tvaru trojúhelníku.

4

Pomocí karty či rádélka z těsta vytvoříme tvar listu.

5

Přeneseme na olejem vymazaný plech na pečení a ještě finální tvar dokončíme.

6

Potřeme vodou, ozdobíme rozmarýnem, olivami, česnekem i rajčaty a necháme kynout další alespoň půlhodinu.

7

Vkládáme do trouby rozpálené na 240 °C. Ve spodní části trouby máme pekáček, do kterého nalijeme asi půl deci vařící vody. Ihned troubu zavřeme a pečeme do zlatova asi 12–15 minut. Servírujeme jako doplněk k pomazánkám, pivu či vínu, ke grilu a místo klasické bagety.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty