SvačinyPředkrmyVečeřeRyby a mořské plodyPomazánkyChuťovky
16. 03. 2021
@petrzidek

Pomazánka z uzené makrely

Připravte si domácí makrelovou pomazánku podle jednoduchého receptu od Petra Židka.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 3 porce:

  • ½uzené makrely
  • 200 gčerstvého krémového sýru
  • 150 gřapíkatého celeru
  • 3 snítkyplocholisté petržele
  • 1 snítkukopru
  • 1citron
  •  sůl
  •  pepř
  •  chléb

Postup

1

Řapíkatý celer nakrájíme na malé kostičky a lístky si necháme stranou. Uzenou makrelu natrháme a smícháme s čerstvým sýrem, nasekanou petrželí, citronovou šťávou, nakrájeným celerem, solí a pepřem podle chuti.

2

Všechno mícháme vidličkou, ať se makrela natrhá na malé kousky.

3

Chleba opečeme na ohni, nebo na pánvi s kapkou oleje.

4

Pomazánku natřeme na opečený chleba a přidáme lístky řapíkatého celeru, kopru a čerstvě namletý pepř.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty