SvačinyPředkrmyZdravý světVegetariánskéZeleninaChuťovky
25. 05. 2022
@kitchenaffair.cz

Quinoové košíčky s kozím sýrem a chřestem

Hledáte netradiční předkrm nebo pohoštění pro vaše přátele? Co takhle originální quinoové košíčky s kozím sýrem a chřestem od Evy Bartošové alias Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 15 kusů:

Na těsto:

  • 100 gtrojbarevné quinoy
  • 40 gpohankové mouky
  • 20 gstrouhaného parmazánu
  • 1vejce

Na náplň:

  • 120 gkozího sýra
  • 50 gsmetany ke šlehání
  • 1vejce
  • 7 kschřestu
  • 50 gslaniny nebo pancetty
  • sůl

Postup

1

Quinou uvařte podle návodu. Při přípravě si můžete ulehčit práci pomocí rýžovaru. Až quinoa vychladne, přidejte pohankovou mouku, strouhaný parmazán a vejce. Důkladně zamíchejte.

2

Takto připravené těstíčko vtlačte do lehce vymaštěných formiček a dejte na plech.

3

Do mísy dejte kozí sýr, smetanu a vejce. Směs vymíchejte dohladka.

4

Chřest nakrájejte na plátky zhruba půl centimetru silné. Hlavičku chřestu si nechte stranou na ozdobu.

5

Chřest vmíchejte do sýrové směsi, přidejte i orestovanou slaninu.

6

Košíčky dejte na 5 minut předpéct do trouby vyhřáté na 170 stupňů. Poté je vyndejte a naplňte připravenou směsí. Dejte je do trouby dopéct na zhruba 12–15 minut tak, aby směs ztuhla.

7

Upečené košíčky vyndejte z trouby a nechte několik minut vychladnout. Ještě vlažné je vyklopte z formiček. Servírovat je můžete vlažné i vychlazené z lednice.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty