PředkrmyVegetariánskéZeleninaBez lepkuSalátyOvocePřílohy
22. 04. 2023
Globus tým

Waldorfský salát

Waldorfský salát poprvé připravil šéfkuchař Oscar Tschirky v hotelu Waldorf-Astoria v New Yorku v roce 1896. Původní receptura obsahovala pouze jablka, celer a majonézu. Dnes bývá doplněn o další ingredience jako jsou vlašské ořechy, hlávkový salát nebo hroznové víno a díky své svěží chuti se připravuje v domácnostech i restauracích po celém světě.

Náročnost receptu

Příprava 15 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 2 porce:

  • 2 větší jablka Granny Smith
  • 2řapíkaté celery
  • 60 gvlašských ořechů (předem namočených)
  • 80 gmajonézy
  • listy hlávkového salátu (dle chuti)
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • špetkusoli a pepře
  • hroznové víno na ozdobu (volitelné)

Postup

1

Alespoň 3 hodiny předem si namočíme vlašské ořechy, aby byly lépe stravitelné a chutnější. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Řapíkaté celery nakrájíme na kostičky. Vlašské ořechy nahrubo posekáme (pár dáme stranou, abychom nimi mohli ozdobit hotový salát). Hlávkový salát natrháme na menší kousky a jeden celý list si odložíme stranou.

2

V míse smícháme majonézu s citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme nakrájená jablka, hlávkový salát, celer a vlašské ořechy. Vše dobře promícháme. Hotový Waldorf podáváme v listu salátu, vychlazený a ozdobený celými vlašskými ořechy či hroznovým vínem.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty