SnídaněSvačinyDětiOvoceDezertyČeská kuchyněPečení
10. 05. 2024
@kitchenaffair.cz

Banánová bábovka s čokoládou

Tradiční český moučník v novém kabátku – tak bychom mohli označit tuto banánovou bábovku s čokoládou od Kitchen Affair, která zachutná dětem i dospělým. Podávat ji můžete třeba s hrnkem horké čokolády nebo kakaa.

Náročnost receptu

Příprava 2 hodiny
Střední

Co budete potřebovat

Na jednu bábovku:

  • 200 gměkkého másla
  • 200 gcukru krupice
  • 3vejce
  • 3měkké banány
  • 430 ghladké mouky
  • 1kypřicí prášek
  • 1/2 lžičkyskořice
  • 320 gkefíru
  • 100 gčokolády
  • 100 gsmetany ke šlehání

Postup

1

Čokoládu dáme do misky. Smetanu přivedeme k varu a zalijeme s ní čokoládu. Směs průběžně mícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nevytvoří se hladká ganache. Tu pak necháme vychladnout.

2

Máslo s cukrem a vejci vyšleháme pomocí robotu nebo mixéru do husté bílé pěny. Přidáme banány rozmačkané na kaši a promícháme. Nejlepší je použít banány už lehce zhnědlé, protože jsou hezky měkké. Pokud takové banány nemáme, můžeme si pomoct a banány dát i se slupkou na několik minut do rozehřáté trouby. Banány rychle změknou. 

Přidáme i všechny zbývající sypké ingredience a stěrkou začneme těsto důkladně promíchávat. Nakonec přilijeme i kefír a opět rozmícháme dohladka. 

3

Těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy.

4

Na vrch těsta nalijeme čokoládovou ganache a špejlí dobře rozmícháme až ke dnu formy, aby v bábovce vzniklo mramorování.

5

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C (horkovzduch) zhruba 60 minut. Jestli je bábovka upečená, otestujeme špejlí. Pokud po zapíchnutí na špejli těsto neulpívá, je bábovka hotová.  

Formu vyndáme z trouby a bábovku v ní necháme zchladnout. Potom bábovku vyklopíme. Hotovou bábovku pocukrujeme a před krájením ji necháme zcela vychladnout. Teplá bábovka by se mohla při krájení srazit. 

Další recepty s banány:

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty