![](https://a.storyblok.com/f/228091/616x616/69ffcd9927/marsalek.jpg/m/48x48/filters:focal():format(jpeg))
Jahodová terinka s jogurtem
![](https://a.storyblok.com/f/228091/2400x1600/85a7ad8726/globus-recept-jahodova-terinka-0.jpg/m/199998x0/filters:format(jpeg))
Hledáte dezert, který je vyvážený a osvěžující? Vyzkoušejte jahodovou terinku s jogurtem podle receptu Josefa Maršálka.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na jahodové želé:
- 600 gzralých jahod
- 50 mlcukru krupice
- 15 gželatiny
- 75 gstudené vody (pokud používáme želatinu v prášku)
- 30 mlcitronové šťávy
- 1 malou snítkučerstvého rozmarýnu
Na jogurtovosmetanovou vrstvu:
- 300 gsmetanového či řeckého jogurtu
- 250 gsmetany ke šlehání 33%
- 50 mlmléka
- 50 gcukru krupice
- 10 gvanilkového cukru
- 15 gželatiny
- 75 gstudené vody (pokud používáme želatinu v prášku)