SnídaněSvačinyDětiOvoceDezerty
09. 08. 2024
@kitchenaffair.cz

Krémový hruškový koláč

Oslaďte si letní dny krémovým koláčem z čerstvých hrušek podle receptu od Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 6-8 porcí:

  • 4hrušky
  • 65 gmásla
  • 3vejce
  • 160 gsmetany ke šlehání
  • 70 gtřtinového cukru
  • 70 ghladké mouky
  • špetkusoli
  • 1/4 lžičkyskořice

Postup

1

Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Koláčovou formu vymažeme trochou másla a zbytek dáme zatím stranou.

2

Hrušky oloupeme, zbavíme jádra a nakrájíme na silnější plátky, které vyskládáme do koláčové formy.

3

Všechny zbylé suroviny dáme do mísy a metlou vše důkladně rozšleháme. Takto připravený krém nalijeme do formy na hrušky a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme zhruba 40 minut.

4

Potom koláč vyndáme z trouby, necháme krátce zchladnout a ještě teplý servírujeme posypaný troškou moučkového cukru.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty