Toužíte se podívat do Středomoří? Co takhle se tam alespoň na chvíli přenést s lahodným pomerančovým koláčem se semolinou od Josefa Maršálka. Kalí órexi!
Náročnost receptu
Příprava 30 minut
Střední
Co budete potřebovat
Na pekáč 20 x 30 cm (10–12 porcí):
Na těsto na koláč:
100 golivového oleje
4vejce velikosti M
150 gsemoliny
100 gcukru krupice
80 gmedu
300 gřeckého jogurtu
150 gjemně strouhaných mandlí
12 gprášku do pečiva
4 gsoli
Na sirup:
300 gpomerančového freshe
150 gcukru krupice
1celou skořici
2bobkové listy
kůru ze dvou pomerančů
Postup
1
Do mísy navážíme cukr, semolinu, strouhané mandle, prášek do pečiva a sůl.
2
Zamícháme, poté přidáme vejce, jogurt, med a olej a opět mícháme do hladkého těsta.
3
To nalejeme do pekáčku, který jsme vyložili papírem na pečení, a při 170 °C pečeme 25–30 minut do zlatova.
4
Uvaříme si sirup z pomerančového džusu, cukru, skořice, pomerančové kůry a bobkových listů.
5
Ještě horký, právě vytažený koláč zalijeme vařícím sirupem.
6
Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s řeckým jogurtem a dílky pomeranče. Nejlépe chutná vychlazený.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.