VegetariánskéOvoceDezertyPečení
23. 08. 2024
@kitchenaffair.cz

Ricottový koláč se švestkami a makovou drobenkou

Jednoduchý koláč ze švestek? Zkuste tento recept od Kitchen Affair s ricottou a makovou drobenkou.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina 30 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na formu Ø 20 cm (pro formu Ø 28 cm zdvojnásobte množství drobenky a švestek):

  • 8švestek
  • 3vejce
  • 50 gmandlové mouky (mouku si můžeme doma namlít z celých mandlí pomocí mixéru)
  • 150 gkrupicového cukru
  • 200 ghladké mouky
  • 1prášek do pečiva
  • 1kelímek ricotty
  • 1 lžícivanilkové pasty
  • špetku soli

Na drobenku:

  • 30 gmletého máku
  • 40 gmásla
  • 30 gpolohrubé mouky
  • skořici
  • 30 gcukru krupice

Postup

1

Vejce vyšleháme společně s cukrem a vanilkovou pastou do pěny.

2

Přidáme ricottu a znovu prošleháme.

3

V misce zvlášť smícháme mouku, mleté mandle, prášek do pečiva a špetku soli. Sypkou směs lehce promícháme a potom po částech přisypeme k vejcím. Vždy důkladně zapracujeme, aby v těstě nebyly hrudky.

4

Takto připravené těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové (koláčové) formy a rovnoměrně rozetřeme. Přidáme rozpůlené švestky a lehce je zatlačíme do těsta.

5

Nakonec si připravíme drobenku. Mák, máslo, mouku a cukr rukama zpracujeme na drobivou směs.

6

Tou posypeme celý koláč a v troubě vyhřáté na 170 °C pečeme 60 minut.

7

Potom koláč z trouby vyndáme a před krájením necháme vychladnout.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty