Ovoce a zeleninaDětiVegetariánskéDezertyZákuskyPečení
15. 04. 2021
@bududub

Špenátové řezy s jahodami

Upečte si netradiční dezert z baby špenátových listů a jahod podle Petry Burianové. Nejen, že budete překvapeni jeho chutí, ale zaujme vás i po vizuální stránce.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na těsto (na jeden plech):

  • 5vajec
  • 190 gcukru moučka
  • 150 goleje
  • 120 gšpenátových listů baby
  • 250 ghladké mouky
  • 1 lžičkuprášku do pečiva

Na krém:

  • 200 gsmetany ke šlehání 33%
  • 500 gjemného tvarohu
  • 190 gzakysané smetany
  • 300 gjahod
  • 6 lžiccukru moučka
  • 5 plátkůželatiny

Postup

1

Celá vejce šleháme v robotu asi 5 minut. Přidáme cukr a šleháme dalších 5 minut do husté hmoty. Špenátové listy rozmixujeme v oleji. Odváženou mouku promícháme s práškem do pečiva. Do vyšlehané vaječné hmoty zamícháme olej se špenátem a nakonec i mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na vyšší plech s pečícím papírem (25x35 cm) a pečeme na 170 stupňů asi 25 minut.

2

Na vychladlý korpus nalijeme krém. Smetanu vyšleháme do tuha. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr prošleháme zvlášť. Jahodové pyré (rozmixované jahody) lehce nahřejeme a přidáme do něj předem namočené plátky želatiny.

3

Promícháme do rozpuštění želatiny a přidáme do tvarohu. Nakonec vmícháme i ušlehanou smetanu a nalijeme na korpus. Necháme v lednici pořádně ztuhnout.

4

Řezy nakrájíme na kostky a zdobíme čerstvou jahodou.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty