:format(jpeg))
Zuppa inglese al mascarpone
)
Vrstvený italský dezert Zuppa inglese se podobá tiramisu, ale místo kávy se na jeho přípravu používá likér Alchermes (který však můžete nahradit i jiným sladkým červeným likérem, například griotkou). Tradiční pudink jsme v tomto receptu nahradili krémem z mascarpone a ricotty, díky čemuž jsme získali ještě jemnější a krémovější strukturu.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
- 320 gmascarpone
- 200 gkravské ricotty
- 120 gcukru krystal
- 2 lžícesuchého vína Marsala
- 16dlouhých cukrářských piškotů
- 16 cl italského likéru Alchermes (nebo jiného sladkého likéru, např. griotky)
- 4 lžíce vody
- kakao
Na ozdobu (volitelné)
- snítky rozmarýnu a červený rybíz