Bigos se sušenými houbami a švestkami
Bigos je tradiční moravskoslezské, polské a severské hutné jídlo, které se skládá minimálně ze dvou druhů zelí a tří druhů masa a uzenin. Vojtěch Poštulka tento recept doplnil i sušenými švestkami a houbami podle receptu jeho babičky. Různým variantám tohoto bigose se meze nekladou. Pokud máte rádi zvěřinu anebo jiný druh masa, klidně je přidejte k vepřovému.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 6 porcí:
- 100 gdomácího uzeného špeku
- 2střední cibule
- 400 gvepřové kotlety nakrájené na kostky
- 3ostravské klobásky
- 100 gsušených švestek
- 25 gsušených hub
- 1/4 hlávkykrouhaného bílého zelí
- 1 kgotického kysaného zelí
- 1 lžičkakmínu
- 2 lžícemleté červené papriky
- 5 kuličeknového koření
- 5 kuličekjalovce
- 5 ksbobkového listu
- 2 dclčerveného vína
- sůl a pepř na dochucení
- čerstvou petrželku na dozdobení