![](https://a.storyblok.com/f/228091/200x200/beb24d46f7/1604924424autor-zidek.png/m/48x48/filters:focal(undefined):format(png))
Grilovaný chřest s omáčkou z lišek
![](https://a.storyblok.com/f/228091/2400x1600/bebbc4514b/globus-recept-grilovany-chrest-s-liskovou-omackou-0.jpg/m/199998x0/filters:format(jpeg))
V tomto receptu Petr Židek spojuje jemnost chřestu s bohatou, aromatickou chutí lesních hříbků, a vytváří tak jedinečný gastronomický zážitek. Grilovaný chřest s omáčkou z lišek můžete podávat jako předkrm nebo ho doplňte o přílohu a servírujte jako chuťově perfektně vyvážený hlavní chod.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 2 porce:
- 16zelených chřestů
- 1šalotku
- 1/4starého chleba
- 2žluté cibule
- 200 gmásla
- 0,2 ljablečného cideru
- 0,1 lsmetany 33%
- 1citron
- 40 gsušených lišek (nebo 150 g čerstvých)
- sůl