Hlavní jídlaObědyVečeřeTěstovinyVegetariánské
27. 08. 2024
Globus tým

Houbová omáčka s fettuccine

Přinesli jste si z lesa košík plný hub? Připravte si z nich výbornou omáčku, která se skvěle hodí k těstovinám, ale i knedlíku nebo rýži.

Náročnost receptu

Příprava 40 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 500 g čerstvých hub (můžeme použít žampiony, hříbky nebo směs různých hub)
  • 1střední cibuli
  • 2 stroužkyčesneku
  • 2 lžíceolivového oleje nebo másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 mlzeleninového vývaru
  • 250 ml smetany na vaření (12% nebo 18%)
  • 50 g parmazánu
  • sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželku nebo tymián)
  • 400 g fettuccine

Postup

1

Nejprve si uvaříme fettuccine podle návodu na obalu.

2

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. V hrnci nebo na pánvi rozehřejeme olivový olej nebo máslo. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek a restujeme dozlatova. Přidáme nakrájené houby a opékáme je, dokud nepustí vodu a ta se neodpaří (cca 5-10 minut).

3

Houby posypeme moukou a dobře promícháme. Minutku až dvě necháme mouku restovat. Postupně přiléváme vývar a směs dobře mícháme, aby nevznikly hrudky. Pak přidáme smetanu, parmazán a pořádně promícháme.

4

Na závěr omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme povařit na mírném ohni, dokud nezhoustne. Hotovou omáčku servírujeme s uvařenými fettuccine a ozdobíme čerstvými bylinkami. Fettuccine můžeme vyměnit za houskový knedlík, rýži nebo jiný druh těstovin.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty