Hlavní jídlaObědyVečeřeGrilováníHovězí a telecíSteaky
28. 06. 2024
@vojtech_postulka

Hovězí květová špička s grilovanou vodnicí a brambory

Oživte si grilovačku květovou špičkou (neboli rump steakem), kterou můžete podávat třeba s grilovanou vodnicí a s pečenými brambory ochucenými ovčím sýrem. Tento recept si pro vás připravil Vojtěch Poštulka.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina 30 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

Na květovou špičku:

  • 800 g vyzrálé květové špičky (rump steak)
  • 25 guzené BBQ omáčky
  • snítkutymiánu
  • olivový olej extra virgin
  • čerstvě drcený pepř
  • vločkovou sůl

Na přílohu:

  • 8nakrojených brambor
  • 125 ganglické slaniny
  • sůl a čerstvý pepř
  • nastrouhaný ovčí sýr pecorino
  • česnek
  • tymián
  • svazek bílé ředkve vodnice

Postup

1

Maso si očistíme a naporcujeme na menší plátky. Okořeníme drceným pepřem, tymiánem a uzenou BBQ omáčkou. Vše necháme v lednici odležet alespoň 1 hodinu.

2

Brambory očištěné od hlíny si nakrojíme nožem a do tenkých zářezů vložíme slaninu. Zakápneme olejem, posypeme pepřem a bylinkami. Vložíme zapéct do trouby alespoň na 35 min. při 170 °C.

3

Mezitím si očistíme ředkev a nakrájíme na menší kousky, zakápneme olejem a okořeníme solí, pepřem a bylinkami. A taky necháme odležet.

4

Po odležení si rozpálíme gril a maso na něm zprudka opečeme z obou stran tak, aby se zatáhlo. Přidáme brambory, které jsme si předpekli v troubě, aby nám to na grilu tak dlouho netrvalo. Ty posypeme ovčím sýrem a pomalinku dopékáme dozlatova a tak, aby měly křupavou kůrku. Ředkev vodnici stačí chvilinku opéct na grilu z obou stran, měla by zůstat lehce křupavá uvnitř.

5

Maso se na grilu pozvolna peče cca 15–20 minut, uvnitř by nemělo být suché. Po vpichu teploměrem má mít cca 56 °C ve středu masa, tak aby bylo dostatečně propečené a šťavnaté. Po sundání z ohně ho necháme chvíli odpočinout a nakonec dochutíme zakápnutím olivovým olejem a posypáním vločkovou mořskou solí a čerstvě umletým pepřem spolu s čerstvými bylinkami. Vše podáváme s opečeným bramborem a grilovanou vodnicí.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty