Hovězí na červeném víně, hummus s červenou řepou a pečenou zeleninou
Baví vás při vaření experimentovat? V tom případě musíte vyzkoušet recept od Vojtěcha Poštulky na výtečné hovězí na červeném víně, které doplnil pečenou zeleninou a hummusem z červené řepy.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
- 900 ghovězí loupané plece (lze nahradit hovězí kližkou bez kosti)
- 200 gcibule
- 150 gšpeku
- 100 mloleje
- 3bobkové listy
- 3 ksnového koření
- 5 grozmarýnu (čerstvého nebo sušeného)
- 6 dclčerveného suchého vína do základu
- 150 gčerstvých sladkých rajčat
- 1 lžícitřtinového cukru
- 1 lžícivišňového džemu
- 150 gnakrájené mrkve
- 150 g nakrájené petržele
- 150 gnakrájeného celeru
- 500 mlvývaru na podlití
- 3stroužky česneku
- 1 lžičkuchilli pasty
- sůl a čerstvý pepř
Na hummus:
- 500 gcizrny
- 400 gčerstvé červené řepy
- 1 lžícipasty tahini
- 1 lžičkuřímského kmínu
- sůl
- citronovou šťávu