Jehněčí kýta na víně s pečenou zeleninou
Vyzkoušejte vynikající jehněčí kýtu na víně s pečenou zeleninou podle Romany z blogu Na skok v kuchyni. Výborně se hodí např. jako sváteční jídlo na Velikonoce.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
Na jehněčí kýtu:
- 1,2 kgjehněčí kýty s kostí
- 3–4 lžícepřepuštěného másla
- 10malých šalotek
- 3mrkve
- 1petržel
- kousek celeru
- 3stroužky česneku
- snítku tymiánu a rozmarýnu (případně šajvěj)
- 400 gkvalitních krájených rajčat v plechovce
- 250 mlhovězího vývaru
- 500 mlčerveného vína
- himalájskou sůl
Na pečenou zeleninu:
- 5brambor
- 3mrkve
- 2petržele
- 3 lžíceolivového oleje
- 1 lžícebalzamikového krému
- římský kmín
- kajenský pepř
- sůl