Hlavní jídlaObědyVečeřeVegetariánskéBez lepkuČeská kuchyně
17. 02. 2021
@petrzidek

Koprovka s vajíčkem a pečeným bramborem

Neomezujte se při vaření jen na interiér. S tímto receptem od Petra Židka zvládnete připravit koprovku s vejci i pečenými brambory ve venkovní kuchyni, kempu i uprostřed divočiny.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina 15 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 2 porce:

  • 1,2 lhoubového vývaru
  • 50 gmásla
  • 60 mloctu
  • 250–300 gsmetany ke šlehání 31%
  • 60 gčerstvého kopru
  • 2cibule
  • 2vejce
  • 6malých brambor

Postup

1

V hrnci si dozlatova orestujeme nahrubo nasekanou cibuli a přilijeme ocet.

2

Až se ocet vypaří, přilijeme vývar a všechny stonky z kopru. Vše společně vaříme. Až nám omáčka začne houstnout, přilijeme smetanu a necháme společně dál vařit, dokud nám vše nezhoustne do konzistence omáčky.

3

Mezitím si na ohni opékáme brambory a dáme si vařit vodu na vajíčka. Hotovou omáčku scedíme. Pokud je moc hustá, naředíme ji ještě troškou vývaru a dochutíme solí.

4

Hotovou omáčku stáhneme z ohně a přidáme nasekaný kopr.

5

Vajíčka dáme do vroucí vody a vaříme 6 minut. Po uvaření vajíčka zchladíme v ledové vodě a následně oloupeme.

6

Hotovou omáčku podáváme s uvařeným, rozkrojeným vajíčkem (ať nám žloutek vyteče do omáčky) a opečeným bramborem, potřeným máslem a posypaným snítkami čerstvého kopru.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty