Králík po myslivecku
Králík po myslivecku nebo také "alla Cacciatora" je klasický italský pokrm, převážně připravovaný z kuřete, který si v tomto receptu od Vojtěcha Poštulky připravíme v jeho oblíbené verzi z králíka. Králíka využijeme úplně celého, rozporcovaného na malé kousky.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Suroviny na 4 porce:
- 600 grozporcovaného králíka na menší kousky (stehna a hřbet)
- olivový olej
- hladká mouka na obalení, ale pro bezlepkovou úpravu není potřeba
- uzená slanina nebo typická italská pancetta
- 1větší cibule nakrájená na kousky
- 1mrkev nakrájená na kostky
- 2očistěné a nakrájené řapíky celeru
- 2stroužky česneku
- 1snítka čerstvého rozmarýnu
- 2snítky bobkového listu
- 200 gmíchaných lesních hub (sušené necháme nabobtnat ve vodě)
- 2 dclsuchého vína (např. rosé)
- 2 lžícerajčatového protlaku
- 1 lžícesladké maďarské papriky
- 1konzerva nakládaných rajčat
- 125 gnakrájených cherry rajčat
- 1 hrstkačerných divokých oliv Kalamata
- 1 lžičkamalých kaparů
- 1citron
- 500 mlkuřecího vývaru
- čerstvé červené feferonky (pro ty, kdo mají rádi pikantnější chuť)