Kuřecí kari s kokosovým mlékem a cizrna s kaki a mangoldem
Připravte si kuřecí kari v méně kalorické verzi i u vás doma. Tohle fantastické indické jídlo je velmi oblíbené po celém světě.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 2–3 porce:
Na marinované kuře:
- 500 gkuřecích stehenních kousků, nakrájených na poloviny
- 1 stroužekčesneku, nakrájený
- 1 lžičkukoření/pasty tikka masala
- římský mletý kmín
- mletou skořici
- 2 lžícesezamového oleje
Na omáčku tikka masala:
- 0,5 lkuřecího vývaru na přelití omáčky
- 2střední cibule, nakrájené na plátky
- 2 stroužkyčesneku, nakrájené na plátky
- 1 lžičkustrouhaného čerstvého zázvoru
- 1½ lžícepasty/koření tikka masala
- 2 kscelého kardamomu
- 3 kskafírových listů
- 400gplechovku nakrájených rajčat
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 500 mlkokosového mléka
- celou skořici
- med
- limetkovou šťávu
K servírování:
- 250 gsterilované cizrny
- 1 ksbaby mangoldu (lze nahradit pak choi)
- 2 ksčerstvého kaki
- 1chilli papričku podle chuti
- sůl, římský kmín, limetkovou šťávu na dochucení