Hlavní jídlaTěstovinyUzeninyItalská kuchyně
06. 03. 2025
Globus tým

Pasta al Forno con Mortadella e Pomodori

Baví vás italská kuchyně? Připravte si tyto zapečené těstoviny s mortadelou a rajčaty, které si zamiluje celá rodina.

Náročnost receptu

Příprava 50 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 300 gtěstovin (například rigatoni, penne nebo fusilli)
  • 200 g mortadely (nakrájené na menší kousky nebo proužky)
  • 400 gkonzervovaných loupaných rajčat (nebo pasírovaných)
  • 200 gmozzarelly (natrhané na kousky)
  • 100 mlsmetany na vaření
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 50 gnastrouhaného parmazánu
  • 1stroužek česneku
  • hrstlístků čerstvé bazalky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

1

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě tzv. al dente, tedy „na skus“. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme stroužek česneku, necháme rozvonět a pak přidáme konzervovaná rajčata. Vaříme na mírném ohni cca 10 minut, dokud se omáčka trochu nezredukuje. Poté osolíme, opepříme, dochutíme lístky bazalky a vyjmeme česnek.

2

Do rajčatové omáčky dáme nakrájenou mortadelu a smetanu, promícháme a pár minut prohříváme. V míse smícháme uvařené těstoviny s rajčatovou omáčkou a polovinou natrhané mozzarelly a parmazánu. Směs poté přendáme do vymazaného pekáče a na povrchu rovnoměrně rozložíme zbylou mozzarellu a parmazán. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut dozlatova.

Po upečení ihned servírujeme ozdobené lístky čerstvé bazalky. Můžeme podávat se sklenkou suchého bílého vína a čerstvým salátem.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty