Řeznictví GlobusHlavní jídlaObědyVečeřeGrilováníZeleninaKuřecí a další drůbežUzeniny
03. 05. 2024
@vojtech_postulka

Pestrá grilovačka s Řeznictvím Globus

Překvapte své blízké skvělou grilovačkou plnou výborného jídla! Vojtěch Poštulka si pro vás připravil recept na spoustu skvělých specialit z grilu včetně výborných salátů, jež opečené maso perfektně doplní.

Náročnost receptu

Příprava 2 hodiny
Střední

Co budete potřebovat

Na 6 porcí:

  • 2 ksnaloženého steaku Tomahawk z Řeznictví Globus
  • 300 gNaložených krůtích kousků v pomerančové marinádě z Řeznictví Globus
  • 400 gklobásek Griller z Řeznictví Globus
  • 1bochník chleba z Pekařství Globus
  • 100 gžluté papriky
  • 100 gcukety
  • 70 ganglické slaniny z Řeznictví Globus
  • 2červené cibule
  • špejli na grilování
  • čerstvý rozmarýn

Na čekankový salát:

  • 250 gmíchaných listů salátu
  • 1granátové jablko
  • 2čerstvé čekankové puky
  • olivový olej
  • vinný světlý ocet
  • vločkovou sůl a čerstvý namletý pepř
  • červenou cibuli na plátky

Na salát z grilované zeleniny:

  • 200 gcherry rajčat na stopce
  • 200 gcukety
  • 2tmavé žampiony portobello
  • 100 gkukuřičných klasů
  • 100 gmíchaných listů salátů
  • 1česnek
  • čerstvý rozmarýn a bylinky
  • vločkovou sůl a čerstvý namletý pepř
  • extra panenský olivový olej
  • med
  • tmavý balzamikový ocet

Postup

1

Nejprve si rozpálíme gril tak, abychom měli stabilní teplotu. Krůtí kousky v pomerančové marinádě a ingredience na špíz si nakrájíme na menší dílky tak, aby se daly napichovat na špíz či jehlu, a to střídavě s paprikou, slaninou, cuketou a červenou cibulí. Nakonec maso lehce posypeme čerstvým nasekaným rozmarýnem a necháme před pečením asi 30 minut odležet.

2

Jakmile se gril rozpálí na 230 °C, postupně vložíme maso, uzeniny, špízy i zeleninu na rozpálenou litinovou desku a mřížkový rošt a pomalu budeme vše postupně otáčet. Začneme zeleninou na saláty, poté přidáme maso a vše doděláme společně. V mezičase, kdy se bude maso péct, si vyloupeme granátové jablko, připravíme zálivku na saláty a nasekáme bylinky na dokončení.

3

Na salát z čekanky si překrojíme čekankové puky a zlehka je opečeme na grilu z obou stran do zlatavé barvy. Krásně se nám čekanka rozvoní do uzené vůně a zesládne. Po opečení všechny lístky obereme a promícháme s ostatním listovým salátem. Přidáme vyloupané granátové jablko a nakrájené plátky červené cibule. Vše dochutíme solí a zálivkou z vinného octa a olivového oleje.

4

Grilovanou zeleninu, žampion portobello, papriku, cherry rajčata, cuketu a kukuřici si postupně dáme do misky, a nakonec dochutíme rychlou zálivkou z medu rozmíchaného s tmavým balzamikovým octem smíchaným s olivovým olejem. Vše ještě dochutíme vločkovou solí a čerstvým rozmarýnem s pečeným česnekem.

5

Maso se na grilu pozvolna peče cca 15 minut tak, aby nebylo suché, ale zároveň bylo dostatečně propečené a šťavnaté. Po sundání z ohně ho necháme chvíli odpočinout a nakonec ho dochutíme zakápnutím olivovým olejem a posypáním mořskou vločkovou solí a čerstvě umletým pepřem spolu s čerstvými bylinkami. Vše budeme podávat s opečeným chlebem s pestem a grilovacími omáčkami.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty