Pikantní zelné rolky plněné mletým hovězím masem
Tyto závitky jsou skvělou volbou do chladného podzimního počasí. Vojtěch Poštulka si tohle jídlo oblíbil hlavně pro jeho rychlou a jednoduchou recepturu, která pochází z východoevropské kuchyně. Výhodou závitků je, že je můžete připravit na různé způsoby, proto se nebojte hovězí maso nahradit krůtím či vepřovým, nebo místo zelí použijte kapustu. Recept snadno upravíte také na vegetariánskou verzi s tofu a cizrnou.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
Na omáčku:
- slunečnicový olej
- 150 gzauzené slaniny Globus
- červenou cibuli
- česnek
- 3 ksbobkového listu
- 3 kuličkynového koření
- 1 lžičkacelého kmínu
- 1 lžičkauzené papriky
- 2 lžícerajčatového protlaku
- 1 lžícehladké mouky
- vývar ze spařeného zelí
- 1velká hlávka bílého zelí nebo kapusty
- 500 gmletého hovězího masa z Řeznictví Globus
- 1 šálekrýže basmati My Price, může být i vařená (anebo vyzkoušejte s červenou čočkou či pohankou)
- 1červené cibulka
- 2 lžičkynakrájené uzené slaniny Globus
- 4 stroužkydrceného a nasekaného česneku
- 1 lžičkamajoránky My Price
- nasekaná petrželka
- libeček
- čerstvé chilli nebo chilli pasta
- sůl a pepř podle chuti
Na zelí a náplň:
- 1velká hlávka bílého zelí nebo kapusty
- 500 gmletého hovězího masa z Řeznictví Globus
- 1 šálekrýže basmati, může být i vařená (anebo vyzkoušejte s červenou čočkou či pohankou)
- 1červenou cibulku
- 2 lžičkynakrájené uzené slaniny Globus
- 4 stroužkydrceného a nasekaného česneku
- 1 lžičkumajoránky
- nasekanou petrželku
- libeček
- čerstvé chilli nebo chilli pastu
- sůl a pepř podle chuti