:format(jpeg))
Plněná vepřová krkovice s opečenými brambory
)
V tomto receptu od Vojtěcha Poštulky se podíváme, jak připravit kvalitní vepřovou krkovici plněnou špenátem, vejcem a šunkou, kterou budeme podávat s opečenými brambory s jarní cibulkou. Toto jídlo se skvěle hodí na nedělní oběd i sváteční tabuli. Na jaře v něm zužitkujete čerstvou zeleninu, ale připravit si ho díky jeho univerzálnosti můžete po celý rok.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
- 700 gvepřové krkovice z Řeznictví Globus
- 100 gparmské šunky
- dijonská hořčice
- rozmarýn
- potravinářský motouz na pečení
- sůl a pepř
Na náplň:
- 125 gčerstvého špenátu
- 1červená cibule
- 2jarní cibulky
- máslo
- 1vejce
Na brambory:
- 1 kgbrambor (varný typ B)
- olivový olej
- 2 stroužkyčesneku
- rozmarýn
- tymián
- 1nakrájená červená cibule
- 2nakrájené jarní cibulky
- sůl a pepř