Salát s kuřecím satay a granátovým jablkem
Kuřecí satay nemusí být vždy jen na špízu. Vojtěch Poštulka si pro vás připravil rychlý recept na klasickou verzi tohoto úžasného masa, voňavého po opečených arašídech s chilli. Kuřecí satay spojil s lehkým salátem, který se perfektně hodí k zahradní grilovačce a určitě ohromí vaše přátele.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Suroviny na 4 porce:
- 2kuřecí stehenní řízky bez kůže (nebo použijeme i jiný druh masa, např. krůtí prsa pro dietnější verzi)
- 1 lžičkakoření Tandoori
- 1/4 lžičkymletého koriandru
- 1jemně nasekaný stroužek česneku
- 1 lžičkačistého medu
- 1 lžícesladké chili omáčky
- 1 lžícelimetkové šťávy
- 1 lžícekřupavého arašídového másla
- 1/4čerstvé chilli papričky
- sezamový nebo slunečnicový olej na pečení
- 2srdíčka ze salátu Little Gem nakrájená na měsíčky
- 1/4okurky, rozpůlené a nakrájené na tenké nudličky
- 1 červená cibule rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
- hrstkačerstvého koriandru nasekaného nahrubo
- semínka z ½ granátového jablka
- mořská vločková sůl