PředkrmyHlavní jídlaObědyVegetariánskéOvoce
22. 08. 2023
@marsalekjosef82

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta, klasika, která patří nejen k létu. Připravte si je podle receptu Josefa Maršálka a to třeba i do zásoby!

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 20 ks:

  • 500 gtvarohu v kostce
  • 220 gdětské krupice
  • 70 mloleje
  • 2vejce
  • 1/4 lžičkysoli
  • 20 ksšvestek

Na dokončení:

  • 100 gmásla
  • 100 gcukru moučka
  • 50 gstrouhaného perníku
  • 10 ksšvestek
  • 150 gzakysané smetany

Postup

1

Navážíme do mísy všechny ingredience, kromě švestek. Pomocí vidličky je rozmělníme a poté rukou rychle vypracujeme tužší těsto.

2

Z těsta odkrajujeme dílky o hmotnosti asi 45 g. Ruce a plochu si posypeme trochou dětské krupice nebo hrubé mouky a jednotlivé kousky těsta nejprve v dlani zploštíme, poté do nich umístíme švestky a zabalíme tak, aby mezi švestkou a těstem nebyly vzduchové bubliny. Takto zpracujeme všechny knedlíky.

3

Do velkého hrnce dáme vařit alespoň 4-5 litrů vody se lžičkou soli. Knedlíky opatrně vložíme do vody, vařečkou s nimi lehce zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu a vaříme asi 10-12 minut, nebo dokud nevyplavou. Poté ještě vaříme asi minutu a děrovanou lžící je opatrně z vody vyjmeme.

4

Zbylé švestky opatrně rozvaříme, necháme vychladit a smícháme se zakysanou smetanou v poměru 3 : 1. Tahle švestková „omáčka“ se ke knedlíkům skvěle hodí. Na talíři je posypeme cukrem, perníkem a polijeme máslem a můžeme podávat.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty