Hlavní jídlaObědyVečeřeSalátyHovězí a telecíItalská kuchyněMezinárodní kuchyně
12. 04. 2024
@vojtech_postulka

Telecí saltimbocca s míchaným salátem

Telecí saltimbocca s šalvějí a sušenou šunkou, doplněná míchaným salátem z polníčku a pečených rajčátek, je italská specialita, kterou zvládnete připravit raz dva.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 700 gtelecí pečeně
  • sůl, čerstvý pepř
  • 50 g čerstvých lístků šalvěje
  • 80 gparmské šunky nebo sušené schwarzwaldské šunky
  • 5 clolivového oleje
  • 100 gmásla
  • 2 dclbílého vína

Na salát z polníčku:

  • 125 gsalátu z polníčku nebo různých druhů míchaných listů salátu
  • 1celou čerstvou cibuli
  • špetku oregana
  • 125 gchutných keříkových rajčat
  • 5 clextra panenského olivového oleje
  • 1 cltmavého vinného balzamikového octa
  • mořskou vločkovou sůl
  • čerstvě umletý černý pepř

Postup

1

Telecí maso si očistíme od přebytečných blan. Poté jej nakrájíme na tenké plátky a lehce dlaní rozklepeme. Osolíme a opepříme čerstvým pepřem. 

Položíme na každý kousek plátek čerstvé šalvěje (ta je v tomto receptu nenahraditelná) a pěkně omotáme sušenou parmskou šunkou.

2

Rozehřejeme si pánev na střední teplotu spolu s olivovým olejem a maso pozvolna opékáme z obou stran cca 10 minut.  

3

V mezičase si dáme péct k masu i rajčata (můžeme i zvlášť na druhé pánvi) a připravíme si dresink na salát.

4

Do mísy si nalijeme olivový olej a balzamikový ocet, ochutíme solí a pepřem a vše pořádně zamícháme, aby se nám vytvořila dresinková emulze. Tou poté zalijeme salát společně s nakrájenou červenou cibulí a opečenými rajčaty.

5

Jakmile je maso upečené, dáme jej stranou a do výpeku, který nám zůstal, přidáme čerstvé máslo. To necháme rozehřát spolu s výpekem, poté zalijeme bílým vínem a za prošlehávání metličkou zredukujeme na hustou konzistenci. Vložíme zpět maso a posypeme nasekanou šalvějí. 

6

Rovnou za tepla servírujeme společně s dochuceným, zamíchaným salátem a spolu s bílým vínem.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty