Trhané kachní maso, brusinkové zelí a bramborové lokše
Staročeská klasika, kterou si oblíbíte i mimo svátek svatého Martina.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
Na kachnu:
- 1celou kachnu bez drobů
- sůl
- 3 ksbobkového listu
- 2jablka Šampion
- 1žlutou cibuli
- 400 mlvody na podlití
- 50 guzeného špeku
Na zelí:
- 1/2hlávky středně velkého modrého zelí
- 1červenou cibuli
- 1nakrájené jablko
- 100 guzeného špeku
- 3 ksbobkového listu
- 1 ksbadyánu
- 200 mljablečného džusu
- cukr
- sůl
- jablečný ocet
- 200 gdžemu s vyšším obsahem brusinek
Na lokše:
- 500 gvařených brambor
- 400 ghladké mouky
- sůl