Vepřová uzená pečeně s křenovou omáčkou a pečeným žemlovým knedlíkem
Hledáte tip na slavnostní oběd? Co takhle své blízké překvapit lahodnou křenovou omáčkou z uzeného vývaru, kterou můžete podávat po vzoru Vojtěcha Poštulky s vepřovou uzenou pečení, pečeným žemlovým knedlíkem a zastřenými vejci.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
- 800 guzené vepřové pečeně nebo krkovice s kostí
- 100 gmásla
- 200 gcibulky
- 80 ghladké mouky
- 500 mluzeného vývaru
- 1citron
- 50–80 gčerstvého strouhaného křenu
- 200 ml smetany
- sůl a čerstvě namletý pepř
Na uzený vývar:
- uzené maso
- 200 gmrkve
- 100 gceleru
- 100 gpórku
- 2 stroužkyčesneku
- 1cibuli
- divoké koření (bobkový list, nové koření a pepř)
Na pečený knedlík:
- 5 starších rohlíků
- 4vejce
- 25 gmásla
- 100 mlmléka
- sůl a pepř
Na zastřené vejce:
- 4vejce
- 25 mlkvasného octa