Hlavní jídlaObědyVečeřeGrilováníVepřové
10. 06. 2020
@petrzidek

Vepřová žebra v chipotle marinádě

Připravte si pikantní marinádu, která bude perfektně pasovat k různým druhům masa. Petr Židek se ji rozhodl zkombinovat s grilovanými žebry – a výsledek opravdu stojí za to.

Náročnost receptu

Příprava 4 hodiny
Snadné

Co budete potřebovat

Na 2 porce:

  • 1,5 kgvepřových žeber
  • 2 dclslunečnicového oleje
  • 2 lžícedijonské hořčice
  • 1 plechovkuchilli chipotle (120 g)
  • 1 lžícihnědého cukru
  • 3 špetkysoli
  • 1 panákwhiskey
  • ½citronu

Postup

1

Začneme tak, že si připravíme požadované množství oleje a hořčice.

2

Na marinádu budeme potřebovat také 1 plechovku chilli chipotle a hnědý cukr, který marinádě dodá jemně nasládlou chuť.

3

Na dochucení budeme potřebovat sůl a citron, množství záleží na vás. My jsme přidali 2 špetky soli a šťávu z poloviny citronu.

4

Přidáme ještě whiskey a všechny suroviny důkladně promícháme.

5

Směs vmasírujeme do vepřových žeber, s tím, že ⅓ marinády si necháme stranou. Žebra poté zabalíme do alobalu a na 4 hodiny dáme do lednice.

6

Poté žebra vyjmeme, i s alobalem je dáme na středně rozpálený gril a přiklopíme. Grilujeme 3 hodiny a občas žebra otočíme. Pak žebra vyndáme z alobalu a zprudka je opečeme na rozpáleném grilu. Nakonec je potřeme zbytkem marinády a podáváme.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty