Vepřové žebírko se salátem s pečenými nektarinkami
Vepřové žebírko se salátem s pečenými nektarinkami, lískovými ořechy a gorgonzolou od Vojtěcha Poštulky je částečně inspirované tradičním waldorfským salátem, ve kterém se spojuje sezonní ovoce, ořechy a aromatický sýr tou nejkouzelnější kombinací. Určitě se nebojte nektarinky nahradit i čerstvými fíky, které se hodí k sýrům a pečeným masům.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
- 4porcované vepřové kotlety s kostí
- sůl a pepř na dochucení
- čerstvý tymián
- stroužek česneku
- 100 guzeného vepřového špeku
- 1nektarinku nebo čerstvé fíky
- 50 gvýrazného sýra gorgonzola
- 1římský salát
- 100 glískových oříšků orestovaných bez slupky
- krémový balzamikový ocet
- olivový olej
- čerstvá petrželka na dozdobení