Řeznictví GlobusHlavní jídlaObědyVečeřeVepřové
11. 10. 2024
@kitchenaffair.cz

Zelné karbanátky

Připravte si zelné karbanátky podle receptu od Evy Bartošové alias Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 10-12 karbanátků:

  • 250 gbílého zelí
  • 100 gčerveného zelí
  • 1velkou cibuli
  • 200 gmoravské krkovice nebo anglické slaniny v celku
  • 150 ghladké mouky
  • 2vejce
  • sůl, sušený česnek, pepř
  • olej na smažení

Na dip:

  • 2 lžícemajonézy
  • 3 lžícezakysané smetany
  • 1 lžíciomáčky sriracha

Postup

1

Cibuli i krkovici pokrájíme na kostičky, dáme do pánve a orestujeme.

2

Poté přidáme na nudličky pokrájené zelí, lehce podlijeme vodou a dusíme minimálně 30 minut, dokud nebude zelí zcela měkké. Směs potom necháme vychladnout. 

3

Do zchladlé směsi zamícháme dvě vejce a mouku. Okořeníme podle chuti a vše důkladně promícháme. 

4

Z připraveného těstíčka vlhkýma ruka tvarujeme karbanátky nebo placičky. Ty pak obalíme ve strouhance a rovnou smažíme v rozpáleném oleji. 

5

Ke karbanátkům připravíme lehce pikantní dip. Do misky dáme majonézu, zakysanou smetanu a srirachu. Vše promícháme.

6

Dozlatova osmažené karbanátky dáme zchladnout na papírovou utěrku, abychom je zbavili přebytečného oleje ze smažení. Poté je servírujeme s přílohou (např. brambory) a dipem.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty