Domácí kečup
Nevíte, co s rajčaty navíc? Zkuste si připravit domácí kečup. Je jednoduchý na přípravu a můžete si ho upravit podle svých preferencí. Místo klasického cukru zkuste použít např. čekankový sirup nebo stévii a běžný ocet můžete nahradit jablečným či balzamikovým. Jen nezapomeňte upravit použité množství.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 2–3 litry kečupu:
- 4 kg velmi zralých rajčat
- 0,5 kgjablek
- 0,5 kg cibule
- 0,3 kg cukru nebo jiného sladidla (množství závisí dle jeho sladivosti)
- 0,2 l8% octu
- 0,3 lvody
- 10 hřebíčků
- 5 bobkových listů
- lžičku mleté skořice
- 20 celých kuliček černého pepře
- 15 celých kuliček nového koření
- sůl dle chuti
Na ochucení (volitelné):
- česnek
- lístky čerstvé bazalky
- chilli