Jak vykostit a naporcovat kuře
Jak správně naporcovat celé kuře tak, abyste jednotlivé části využili hned do několika různých jídel? S návodem od Petra Židka to bude hračka.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Suroviny
- 1 kscelé kuře
Jak správně naporcovat celé kuře tak, abyste jednotlivé části využili hned do několika různých jídel? S návodem od Petra Židka to bude hračka.
Nejprve si připravíme ostrý nůž a kuře položíme na prkénko. Jako první odřízneme letky, které nařízneme podél kloubu, vylomíme a odložíme do vývaru se zeleninou a petrželí, na který můžete využít i kuřecí skelet.
Poté prořízneme prsní kost a podél skeletu nožem postupně odřežeme žebra.
Vyřízneme obě prsa i se zbytky křídel.
Nakonec odřízneme klouby křídel tak, abychom je uvolnili, ale neodřízli, chceme totiž, aby kost z křídla zůstala součásti prsa. Právě prsa můžeme později připravit se salátem little gem, bryndzovou majonézou a chlebovou strouhankou.
Poté vykostíme stehna. Ta nařízneme podél celé kosti z vnitřní strany a postupně je odkrájíme.
Až budeme u spodní části stehenní kosti, tak si stehno chytíme do ruky a odřízneme podél hřbetu. Stehna můžeme později osmažit v rohlíku s okurkovým salátem, koprem, chilli a dýňovými semínky.