Houbový vývar s kořením, pórkem a hlívou
Jedete kempovat? Zkuste si na otevřeném ohni připravit pomalu vařený vývar z hub podle Petra Židka, jehož příprava je svým způsobem rituálem, který nám dává prostor na chvíli se zastavit, vychutnat si okolní přírodu a nikam nespěchat. Uvařit si ho ale můžete samozřejmě i v pohodlí domova.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 8 porcí:
- 500 gžampionů
- 250 gmrkve
- 200 gceleru
- 150 gkořenové petržele
- 200 ghladkolisté petržele
- 100 gpažitky
- 300 gpórku
- 150 glibečku
- 4 ksrajčat
- 2 kscibule
- 5stroužků česneku
- 4 snítkyrozmarýnu
- 4 snítkytymiánu
- 10 gcelé skořice
- 7 gbobkového listu
- 11 gnového koření
- 10 gkardamomu
- 8 ghřebíčku
- 40 gčerstvého zázvoru
- 50 gsušených hub
- 2 lžícesojové omáčky
- 1 ksjarní cibulky
- 1 kschilli papričky
- 200 ghlívy ústřičné
- 4 lvody