VečeřeVegetariánskéPolévkyZelenina
14. 03. 2023
@kitchenaffair.cz

Kedlubnová polévka

Znáte kedlubnovou polévku? Můžete si ji připravit podle tohoto receptu od Evy Bartošové alias Kitchen Affair. Je plná vitamínů a během zimních měsíců krásně zahřeje.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Snadné

Co budete potřebovat

Na 8 porcí:

  • 2kedlubny
  • 2mrkve
  • 1žlutou cibuli
  • 1petržel
  • 6menších brambor
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičkysoli
  • ½ lžičky pepře
  • lžičkumajoránky
  • kmín
  • 4 kuličky nového koření
  • ½ lžičkymleté sladké papriky
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce hladké mouky

Postup

1

Mrkev, kedlubnu a petržel očistíme a nahrubo nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky zhruba 1x1 centimetr.

2

Do hrnce dáme 2 lžíce másla a rozehřejeme. Přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Poté přisypeme veškerou nastrouhanou zeleninu a necháme chvíli opékat.

3

Vše zalijeme asi 2 litry vody, přidáme brambory a vaříme do změknutí brambor. Polévku také okořeníme. Do hrnce dáme 4 kuličky nového koření, 2 lžičky soli, ½ lžičky pepře, lžičku majoránky a ½ lžičky mleté sladké papriky.

Polévku můžeme zahustit jíškou ze 4 lžic oleje a 4 lžic mouky. Tu smícháme na pánvi a necháme lehce zhnědnout. Potom vmícháme do vařící se polévky a ještě několik minut vaříme. Hotovou polévku rozdělíme do misek a ozdobíme čerstvou petrželkou.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty