VegetariánskéPolévkyZeleninaBez lepku
24. 05. 2024
Globus tým

Krémová chřestová polévka

Vychutnejte si chřestovou sezónu naplno s touto lahodnou krémovou polévkou.

Náročnost receptu

Příprava 40 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 250 gčerstvého zeleného chřestu
  • 1střední cibuli
  • 2stroužky česneku
  • 800 mlzeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce másla
  • špetkumletého muškátového oříšku
  • sůl a pepř

Postup

1

Chřest nejprve očistíme, odkrojíme tvrdé konce a nakrájíme na špalíčky. Cibuli i česnek nakrájíme najemno. Na pánvi si rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou. Přidáme chřest a krátce vše společně opečeme.

2

Pár opečených hlaviček chřestu si odložíme bokem pro finální zdobení a zbývající zeleninu z pánve přesuneme do hrnce. Směs zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit asi 15-20 minut, dokud nezměknou všechny přísady.

Po uvaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence, přidáme smetanu ke šlehání a dochutíme špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem. Vše pořádně promícháme, dokud není polévka krásně krémová.

3

Polévku servírujeme za tepla ozdobenou opečenými hlavičkami chřestu. Podáváme s křupavou bagetkou nebo topinkami.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty