VečeřeVegetariánskéPolévkyZeleninaVeganské
03. 02. 2023
Globus tým

Krémová květáková polévka

Květáková polévka, které nejen zahřeje, ale hlavně výborně chutná.

Náročnost receptu

Příprava 45 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 4–6 porcí:

  • 1/2 růžičekz 1 květáku
  • 1cibuli
  • 1mrkev
  • 2brambory
  • 1stroužek česneku
  • 1,5 lzeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • slunečnicová semínka

Postup

1

Květák překrojíme, polovinu si rozebereme na růžičky a rozkrájíme je na menší kousky (část růžiček si odložíme stranou). Mrkev a brambory nakrájíme na kostičky o průměru 1 cm, z česneku uděláme plátky, cibuli také rozkrájíme na kostičky.

2

Začneme cibulí, kterou budeme opékat na tuku tak dlouho, dokud nebude krásně lesklá. Poté přidáme mrkev, brambory pokrájené na kostičky a česnek na plátky. Přidáme i pokrájený květák a zhruba 5 minut restujeme. Na závěr přidáme vývar, který můžeme nahradit obyčejnou vodou, a celou směs vaříme zhruba půl hodiny, dokud květák nezměkne. Následně vše pečlivě rozmixujeme a v případě potřeby naředíme trochou vody.

3

Připravíme si ještě opečený květák na dozdobení – růžičky, které jsme si na začátku odložili stranou, nakrájíme na plátky a pečeme potřené olivovým olejem se solí a pepřem na 180 stupňů po dobu asi 10 minut.

4

Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem, petrželkou a dozdobíme pečeným květákem a semínky, která předem můžeme ještě opražit na pánvi.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty