VegetariánskéPolévkyZeleninaBez lepku
03. 07. 2020
@petrzidek

Studená kukuřičná polévka s rajčaty a zakysanou smetanou

Připravte si originální studenou kukuřičnou polévku s rajčaty a zakysanou smetanou podle Petra Židka. Skvělá volba pro letní oběd nebo osvěžující večeři.

Náročnost receptu

Příprava 45 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 2 porce:

  • 4čerstvé nebo předvařené klasy kukuřice
  • 1šalotku
  • 10cherry rajčat
  • 3snítky máty
  • 3snítky hladkolisté petržele
  • 1citron (šťávu i kůru)
  • 180 gzakysané smetany
  • 400 mlzeleninového vývaru
  • 1 lžícimásla
  • sůl
  • pepř

Postup

1

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nasekanou šalotku a osmahneme do zlatova. Poté přidáme zrnka kukuřice, sůl, pepř, promícháme a přidáme zeleninový vývar. Vše společně povaříme a poté rozmixujeme v mixéru. Po rozmixování polévku dochutíme citronovou šťávou, přecedíme přes jemné síto a dáme vychladit do lednice.

2

Poté si připravíme rajčatovou salsu. Cherry rajčata nakrájíme na malé kousky a v misce smícháme se zakysanou smetanou, nasekanou mátou, petrželí, citronovou kůrou a šťávou a dochutíme solí a pepřem.

3

Vychlazenou polévku podáváme v nachlazené misce, servírujeme tak, že nalijeme polévku, přidáme dvě lžíce rajčatové salsy, posypeme nasekanou mátou, a nakonec zastrouháme citronovou kůrou.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty