Dvojctihodné koláče s tvarohem a povidly
Dvojctihodné koláče, známé také jako moravské, pro vás mají překvapení. Obsahují dvě náplně, z nichž jedna se skrývá uvnitř těsta a druhá je na povrchu ozdobená drobenkou. Připravte si toto tradiční sladké pečivo podle receptu od Josefa Maršálka.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na těsto na 20 ks:
- 250 ghladké mouky
- 30 gcukru krupice
- 130 gmléka
- 30 gmásla
- 1vejce
- 2 gsoli
- 10 gdroždí
- kůru z citronu
Na tvarohovou náplň:
- 250 gtvarohu v kostce
- 50 gcukru moučka
- 10 gvanilkového cukru
- 50 grozinek
- 1žloutek
- kůru z citronu
Na drobenku
- 60 ghladké mouky
- 30 gcukru krupice
- 30 gmásla
- 1kávovou lžičku rumu
- 1 gsoli
Na pomazání:
- 50 gmásla
- 30 mlrumu
Na dokončení:
- 200 gpovidel
- špetkumleté skořice a hřebíčku